Saat lisätietoa tuotteista klikkaamalla otsikoita.
Kohderyhmä: perustason lasten kuntoutusverkostot, sisältäen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, neuvolan ja kuntoutuksen/kuntoutustyöryhmän toimijat, kuten lääkärit, puhe-, toiminta- ja fysioterapeutit, psykologit ja sosiaalityöntekijät.
Tavoite: ICF otetaan käyttöön alueen lasten perustason kuntoutusverkostossa.
Sisältö: Kokonaisuus sisältää koko verkostolle yhteisesti suunnatut (aloitus-, seuranta- ja päätös)tapahtumat, ammattiryhmäkohtaiset työpajat ja mentorointitapaamiset sekä kuntoutustyöryhmille suunnatut mentorointitapaamiset. Sisältö noudattaa pääpiirteissään ICF lasten kuntoutuksessa -hankkeessa kehitettyä runkoa.
Toteutus: Kokonaisuuden kesto on n. 1-1,5 vuotta ja sovitaan yhtä aikaa osallistuvien alueiden määrän mukaan. Optimaalisinta olisi 2-3 eri alueen verkoston osallistuminen samanaikaisesti ICF:n käyttöönottoon, jolloin eri alueiden ammattiryhmien yhtäaikainen oppiminen tukee ICF:n jalkautumista osaksi kunkin toimijan omaa ammatillista sekä koko kuntoutusverkoston toimintaa.
Kohderyhmä: perustason lasten kuntoutusverkostot, sisältäen perusopetuksen, kouluterveydenhuollon, sosiaalityön ja kuntoutuksen/kuntoutustyöryhmän toimijat.
Tavoite: ICF otetaan käyttöön alueen alakouluikäisten lasten perustason kuntoutusverkostossa. ICF:n avulla kuvataan lapsen tuen tarve koulunkäynnin ja oppimisen näkökulmasta sekä kartoitetaan samanaikaisesti myös lääkinnällisen ja sosiaalisen kuntoutuksen tarve. Yhteisen viitekehyksen avulla tuen tarpeen arviointi ja tiedonkulku opetuksen, vanhempien, oppilashuollon ja terveydenhuollon välillä tiivistyy.
Tavoitteissa huomioidaan painopisteinä nivelvaihe esiopetuksesta perusopetukseen sekä alkuopetuksesta (1-2 lk) siirtyminen 3 lk:lle. Siirrytään kuvaamaan lapsen toimintakyvyn haasteet ja vahvuudet kouluarjessa ja oppimisessa tarvittavien osa-alueiden mukaisesti käyttäen yhdenmukaista ICF-viitekehystä ja -luokitusta. Tämän lisäksi ympäristötekijöiden arviointi on olennaista. Ympäristötekijöihin kuuluvat eriasteiset tukitoimet. ICF:n käyttö oppilaiden toimintakyvyn ongelmien ja tuen tarpeen kuvaamisessa tuottaa luokka- ja koulutasolla selkeää numeerista tietoa tuen ja resurssien tarpeesta opetuksen järjestäjien käyttöön.
Sisältö ja toteutus tarkentuvat tilaajan tarpeiden mukaan.
3.1- Moniammatillinen koulutus
Kohderyhmä: Lasten kuntoutusta tuottaville avoterapeuteille.
Osallistujamäärä: 20
Tavoite: Auttaa terapeutteja ottamaan ICF-viitekehys käyttöön omassa työssään.
Sisältö ja toteutus: ICF:n käyttöönoton koulutus- ja mentorointipaketti järjestetään ensisijaisesti moniammatillisena, mutta tarvittaessa se on järjestettävissä ammattiryhmäkohtaisena. Työpajat toteutetaan kolmena päivänä jaksotettuna luentoihin (14t) sekä itsenäiseen työskentelyyn (6-8t). Luentojen osalta toteutus voi olla hybridimallilla tai kokonaan etänä. Luennoilla käsitellään ICF-viitekehyksen merkitystä lasten kuntoutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Työpajoissa syvennetään ymmärrystä toimintakyvyn käsitteestä ICF:n mukaan ja työstetään toimintakyvyn kirjaamista. Osallistujat saavat henkilökohtaisen palautteen itsenäisen työskentelyn tehtävistään.
Työpajoissa jaetaan myös kokemuksia ICF-viitekehyksen käytöstä lasten kuntoutuksessa sekä kerromme ICF-työvälineiden käyttömahdollisuuksista.
Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena:
10.2. Klo 9 – 15,
20.3 klo 12-16,
ja 18.4 klo 8:30 – 12:30.
Hinta: 620e (sis.alv)/ henkilö
3.2 – Räätälöidyt lyhytkoulutukset ja mentorointi
Tilaajan toiveiden mukaan toteutettava lyhyt koulutus tai mentorointi sopimuksen mukaisesti.
Hinta: alk. 200 e (+alv 24)/tunti
Kohderyhmä: Erikoissairaanhoidon tai muun erityistason lasten kuntoutusverkostot, sisältäen kuntoutuksen/kuntoutustyöryhmän toimijat.
Tavoite: ICF otetaan käyttöön alueen lasten erityistason kuntoutusverkostossa.
Sisältö ja toteutus tarkentuvat tilaajan tarpeiden mukaan.
Kohderyhmä: Lasten kuntoutuksen alueella toimivat ammattilaiset ja verkostot, jotka tuntevat ICF:n perusteet ja käyttävät ICF- viitekehystä ja -luokitusta.
Tavoite: ICF- osaamisen vahvistaminen asiakkaan tarpeen mukaan suunniteltuna.
Sisältö: Tarvelähtöisesti räätälöity ICF-osaamisen vahvistamiseen tai laajentamiseen tähtäävä koulutus- ja mentorointi. Saatavilla yksittäisille toimijoille, ryhmille ja verkostoille.
Toteutus: ICF:n käyttöön liittyvä ja osaamista syventävä koulutus ja mentorointi tarvelähtöisesti suunniteltuna.
Ota yhteyttä: Yhteystiedot >>>